Amatøragtige tyveknægte forsøgte kl 4 om morgenen natten til 10 november 2011 at røve pengeautomaten i Sparekassen Fåborgs filial i Vester Åby.

De brugte gas, som de lukkede ind i automaten og med fjernkontrol fik bragt det til sprængning.
De har ikke rigtig haft styr på mængden, for sprængningen var så kraftig, at boksen blev knust og pengene ødelagt. I lejligheden over banken, boede en ung mand. Heldigvis kom han ikke til skade, men hvis tyveknægtene vidste, at der var personer i huset, er det svært at sætte mål på en evt. straf. Han kunne være blevet slemt skadet eller have mistet livet. Heller ikke nabohuset gik fri.
Forsikringsselskabets taksator opgav at taksere skaden, men en tilkaldt storskade taksator vurderede, at huset ikke kunne reddes, og det blev erklæret totalskadet.
Tirsdag d. 6 december oplyste kommunikationschef Jesper Løv Andersen, at det var helt sikkert, at Sparekassen Fåborg kom til bage til Vester Åby. Det må vi med stor ærgelse erkende, at det ikke blev tilfældet. Sparekassen Fåborg har flyttet deres filial til Vester Skerninge. Det har givet en del bøvl for mange især ældre mennesker.