18.03.2024 Lene Kelly Schütze skriver på Facebook:

Kære alle.
Her en kort statusorientering på købmandsprojektet i Vester Aaby.
Det var planen, at vi primo marts skulle mødes til et nyt borgermøde, når vi havde alle aftaler, og forhåndsgodkendelser m.v. på plads. På mødet skulle det endelige projekt præsenteres, herunder hvad der skal til/opfyldes, for at det bliver muligt at åbne en ”Min Købmand”.
Desværre er alle aftaler endnu ikke endeligt på plads, og der forhandles fortsat ihærdigt på, at vi kan komme i mål.
MEN vi er langt i denne proces. Vi håber på, at alt falder på plads, så vi kan afholde et borgermøde i nærmeste fremtid.
Vi er dog så langt nu, at vi kan løfte lidt af sløret for, hvad det er for et projekt vi arbejder på at kunne præsentere på borgermødet.
Det bliver en ”Brugsen” version 5.0, ikke ”kun” en version 2.0. Det bliver en helt ny ”Min Købmand” på adressen Svendborgvej 419, Vester Aaby (og helt rigtigt gættet – i lokalerne hvor den gamle Brugs blev drevet fra).
Bygningen bliver opdateret med nyt tag og facaden renoveres og males. Butikslokalet istandsættes, med maling m.v. Alt i butikken bliver helt nyt, gulv, inventar, køl- og frys m.v.
Flaskeindleveringen flyttes og ændres bl.a. med egen indgang udefra. Der etableres et mindre café- og hyggeområde med mulighed for at nyde en kop kaffe m.v. Vi håber det bliver et lokalt samlingssted for den gode samtale, samvær etc. Lejligheden på 1. sal istandsættes og udlejes. OK-tankanlægget fortsætter uændret.
Men som nævnt forudsætter realiseringen, at alt falder på plads.
På borgermødet kommer vi bl.a. til at drøfte økonomi/finansiering. Som det ser ud lige nu, vil der formentlig være behov for indsamling/tegning af yderligere ca. kr. 750.000 i anpartskapital, ud over de allerede tegnede ca. 1 mio. kr., forudsat vi kommer i mål med forhandlingerne. Vi krydser fingre for, at alt lykkedes.
Styregruppen vil sætte pris på tilkendegivelser/kommentarer på Facebook-gruppen: Hvad tænker du/I og byen i forhold til behov, støtte og opbakning til projektet?
På forhånd tak for Jeres kommentarer.
Mange hilsner fra en hårdtarbejdende Styregruppe.